About us

“Tango Is A

Life Experience”

Διονύσης & Χλόη: χορευτές, δάσκαλοι και χορογράφοι tango. Ένα ζευγάρι με πολυετή διδακτική, χορευτική εμπειρία και διεθνή καταξίωση.

About Us

Chloe’s & Dionisis’s Professional Career

Ο Διονύσης ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στο tango το 2008, διδάσκοντας στο Libertango Dance Studio (Αθήνα) και το 2011 αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στο Tango Escenario. Έχει υπάρξει φιναλίστ στον Παν-Ευρωπαϊκό και στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Tango, τον σημαντικότερο διαγωνισμό tango, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μπουένος Άιρες, και τελεί υπό την αιγίδα ορισμένων από τους σημαντικότερους φορείς της Αργεντίνικης κουλτούρας. Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, έκανε σόου σε κάποιες από τις σημαντικότερες μιλόνγκες του Μπουένος Άιρες, όπως  Salon Canning, Milonga Milonguita και Villa Malcolm.  Η Χλόη, έχοντας ολοκληρώσει σπουδές στο κλασικό μπαλέτο και στο σύγχρονο χορό και έχοντας ακολουθήσει μια καριέρα με διακρίσεις και σημαντικές συνεργασίες πάνω σε αυτά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεκίνησε να χορεύει tango σαν χόμπυ το 2008.

Τα μονοπάτια του Διονύση και της Χλόης συναντήθηκαν το 2011, οπότε και ξεκίνησαν την συνεργασία τους. Μαζί, αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος στο Tango Escenario το 2012. Είναι το πρώτο ζευγάρι Ελλήνων χορευτών που έγινε δεκτό μετά από casting σε αργεντίνικη χορευτική ομάδα, συγκεκριμένα στους “Tango Seducciόn” του Αργεντίνου χορευτή και χορογράφου Gustavo Russo, μια από τις σημαντικότερες «κομπανίες» tango, με διεθνή αναγνώριση και περιοδείες ανά τον κόσμο. Με τους “Tango Seducciόn” ολοκλήρωσαν πολύμηνες περιοδείες σε Ιταλία, Γερμανία, Ισραήλ κ.α. όπως επίσης και στην Ελλάδα, όπου εμφανίστηκαν στην Τεχνόπολη Αθηνών τον Ιούλιο του ’14 και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Απρίλιο του ’16.

Μερικές από τις παραγωγές/παραστάσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει σαν χορευτές και χορογράφοι είναι το Tango en Eros (Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής & Ηρώδειο, Πάτρα, Θες/νίκη), Sangre y Agua Tango (Παλλάς, Αθήνα), Conexiόn Piazzola (Μετς/Γαλλία, Γενεύη/Ελβετία) , El Cxuce Tango (Palermo) κ.α.

Από την αρχή της συνεργασίας τους μέχρι και σήμερα ταξιδεύουν τακτικά ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδίδοντας μαθήματα και κάνοντας σόου και παραστάσεις. Έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Γαλλία, Μονακό, Κύπρο, Λίβανο, Ισραήλ κ.α., όπως επίσης και στις Η.Π.Α. –Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Τζόρτζια.

Έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ tango, εκ των οποίων μερικά από τα σημαντικότερα είναι: Stockholm Tango Festival/Sweden, Festival International de Tango de Crest/France, Monaco Tango Festival, Nice Tango Festival/France, Margarita Tango Festival/Furth, Germany, L’Aquila Tango Festival/Italy, Bergamo Tango Festival/Italy, Napoli Tango Festival/Italy, Cyprus Tango Meeting, Lebanon Tango Encuentro, Abrazo Metz Tango Festival/Metz, France, Kalamata International Tango Festival/Greece, Syros Tango Festival/Greece κ.α.

Έχουν σταθερές συνεργασίες με σχολές/συλλόγους της επαρχίας και του εξωτερικού, όπως “Vive Bailando”- Καλαμάτα, “Alma Libre”- Κομοτηνή, “Accademia di Tango, Reggio Emilia” –Ρέτζιο Εμίλια, Ιταλία, “L’Aquila Tango” – Λ’Άκουιλα, Ιταλία, μεταξύ άλλων, και τα τελευταία 3 χρόνια είναι οι βασικοί δάσκαλοι tango της Φ.Ε.Ξ. (Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης).

Πρόκειται για ένα ζευγάρι το οποίο συνδυάζει άριστα την εκτεταμένη σκηνική εμπειρία και την γνώση της κοινωνικής πλευράς του tango. Ο χορός τους διακρίνεται από τεχνική αρτιότητα και ακρίβεια αλλά και από την κομψότητα και την αυθεντικότητα που τους χαρακτηρίζει σαν ζευγάρι. Τους αρέσει να εξερευνούν και να ξεπερνούν τα όριά τους και να πειραματίζονται με την κίνηση και με την μουσική, δημιουργώντας έντονα δραματικά στοιχεία, αλλά διατηρώντας πάντα την ιδέα της επικοινωνίας και του διαλόγου στο χορό τους.

Για τον Διονύση και την Χλόη, το tango είναι κατά βάση ένας κοινωνικός χορός, ένας τρόπος έκφρασης κι επικοινωνίας άρρηκτα συνδεδεμένος με την σύγχρονη κοινωνία στην οποία ζούμε. Είναι μια ολόκληρη κουλτούρα που εμπεριέχει μουσική, χορό, ποίηση, ιστορία, ήθη κι έθιμα, κώδικες, κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά κτλ… Κι αυτό επιδιώκουν να μεταδώσουν στους μαθητές κι ακόλουθούς τους. Στο μάθημά τους δίνουν μεγάλη έμφαση στην κατανόηση της στάσης του σώματος και στην εναλλαγή των συναισθημάτων και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την κίνηση. Γι’ αυτούς είναι πολύ σημαντική η «γέννηση» της κίνησης μέσα από την επικοινωνία του ζευγαριού, με σκοπό την διεύρυνση των χορευτικών δυνατοτήτων και των επιλογών της κίνησης. Διδάσκουν όλα τα επίπεδα, καθώς και προπονούν επαγγελματίες χορευτές, πάντα με σεβασμό στις βάσεις και στην ουσία του tango, την αγκαλιά και την επικοινωνία.

Από τα τελευταία τους επιτεύγματα, όνειρο ζωής για τον Διονύση και την Χλόη, είναι η σύσταση της δικής τους χορευτικής ομάδας, των TangoVoz. Το πρώτο τους έργο , Helene, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του πρώτου Naxos Tango Festival και ετοιμάζεται για περιοδεία.