Tangopolis by Chloe & Dionisis

Επικοινωνήστε μαζί μας &

Γνωρίστε τη μαγεία του Tango!!!

Πρόγραμμα Tangopolis

Επεξηγήσεις Τμημάτων

Ballet*

ΤΙ: Δύναμη, ελαστικότητα, ισορροπία, αρμονία.

ΓΙΑΤΙ:

– Είναι η καλύτερη γυμναστική, που γυμνάζει το σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, δεν έχει όριο ηλικίας και είναι πολύ ευεργετικό για την σωματική και πνευματική υγεία.

– Είναι ένας υπέροχος τρόπος έκφρασης κι επικοινωνίας.

– Βελτιώνει τον τρόπο που στεκόμαστε, καθόμαστε και περπατάμε στην καθημερινή μας ζωή, συμβάλλοντας θαυματουργά στην βελτίωση της αυτοπεποίθησης.

– Μας βοηθάει να δραπετεύσουμε από το άγχος της καθημερινότητας. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά την διάρκεια της σωματικής άσκησης χαρίζουν μια αίσθηση ευεξίας. Επιπλέον, η κλασική μουσική έχει ηρεμιστική δράση και αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση.

– Το μάθημα μπαλέτου είναι ένας τέλειος τρόπος για να γνωρίσει κανείς ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα. Σαν ενήλικες δεν έχουμε συχνά την δυνατότητα να μάθουμε κάτι από την αρχή και να επιδοθούμε σε κάτι δημιουργικό, υπερβαίνοντας τα όριά μας. Κάνοντάς το με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια πραγματικότητα και ψάχνουν ο καθένας την δική του διέξοδο και τρόπο έκφρασης, είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αναπτυχθούν νέες φιλίες. Το μάθημα μπαλέτου μπορεί να δημιουργήσει μια μικρή κοινωνία συμπαράστασης, της οποίας τα μέλη νοιώθουν άνετα μαθαίνοντας και προοδεύοντας μαζί.

– Το μπαλέτο είναι μια συναρπαστική τέχνη με αιώνες παράδοσης και εξέλιξης. Δεν υπάρχουν όρια στην εκμάθησή του. Το πρώτο μάθημα μπορεί να είναι η αρχή ενός μακρινού και συναρπαστικού ταξιδιού.

– Είναι άκρως διασκεδαστικό, όσο και δύσκολο! Γι’ αυτό και παραμένει τόσο δημοφιλές, στο πέρας του χρόνου!  Ας κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα!

ΠΟΤΕ: Κάθε Παρασκευή 10:30 πμ

Tango Theater*

ΤΙ: Θα έρθουμε σε επαφή με secuencias υψηλών απαιτήσεων, προσαρμοσμένων στο υλικό μας (συμμετέχοντες).

Θα ασχοληθούμε με την διαδικασία δημιουργίας μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την χορογραφική δομή, την μουσική, το στήσιμο/τοποθέτηση πάνω στη σκηνή (postura, γωνίες, γραμμές, σχήματα, μέτωπα κτλ…), και την διδασκαλία αυτών.

ΠΩΣ: Με αφετηρία το υλικό μας ως έμπνευση, θα δημιουργήσουμε και θα διδάξουμε πολύπλοκες secuencias, φροντίζοντας πάντα η ουσία του tango, δηλαδή η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού, να μείνει αναλλοίωτη. Θα επιδιώξουμε να εκτελέσουμε περίπλοκες κινήσεις/φιγούρες, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που μας προσφέρει το tango, χωρίς να καταβάλουμε περιττή μυϊκή δύναμη και υπερβολική προσπάθεια και θα εκτελέσουμε κινήσεις φαινομενικά δύσκολες με την ελάχιστα δυνατή προσπάθεια. Θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να εντάξουμε πληροφορίες που ήδη κατέχουμε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Θα εξασκήσουμε το σώμα μας και το μυαλό μας, προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τα όρια και τις συνήθειές μας. Απαραίτητες προϋποθέσεις: δήλωση συμμετοχής σε ζευγάρι! Επίσης, χρονική δέσμευση, σταθερότητα και μπόλικη διάθεση!

ΓΙΑΤΙ: Γιατί το tango, ένας τόσο πολυμορφικός οργανισμός, έχει να προσφέρει πολλά στον τομέα της χορογραφικής δημιουργίας και της σκηνής. Γιατί πρόκειται για μια ανεξερεύνητη και συχνά «παρεξηγημένη» πτυχή του tangο, με την οποία όσοι θέλουν να διεισδύσουν πραγματικά στην κουλτούρα του, οφείλουν να έχουν έστω μια πρώτη επαφή. Γιατί είναι σημαντικό, με αφετηρία την αίσθηση και τα συναισθήματα να εξελίσσουμε και την εικόνα μας, καθώς το ένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το άλλο. Γιατί οι πληροφορίες που θα δοθούν έρχονται κατόπιν εμπειρίας, μελέτης και πράξης και βρίσκουν άμεση εφαρμογή στον «μικρόκοσμο» που αποτελεί το tango.

ΠΟΤΕ: Κάθε Τετάρτη στις 22:00-23:30

ΠΟΥ: Στον υψηλής αισθητικής χώρο TANGOPOLIS, Αντισθένους 17, Νέος Κόσμος (πλησίον μετρό Συγγρού-Φιξ)

 

 

 

 

Dance Workout*

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασκήσεων stretching και ενδυνάμωσης με επιρροές από yoga, Pilates, barre-à-terre κ.α. με συνοδεία μουσικής!

Ιδανικό για όσους θέλουν να γυμναστούν – αλλά βαριούνται το γυμναστήριο, θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο που στέκονται και περπατούν, ή απλώς θέλουν να περάσουν μια ευχάριστη ώρα, να αναζωογονηθούν και να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους!

Στόχος : να γνωρίσουμε το σώμα μας, να το κινητοποιήσουμε, να το προστατέψουμε και να το αναδείξουμε!

Απαραίτητα : άνετα κ εφαρμοστά ρούχα, κάλτσες, στρώμα γυμναστικής, ευχάριστη διάθεση!

Πότε: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00πμ & Τριτη, Πέμπτη 7:00μμ

Practica*

Σας περιμένουμε να γράψουμε μαζί χιλιόμετρα στο παρκέ, να πρακτικάρουμε, να αγκαλιαστούμε και να μοιραστούμε όλοι μαζί αυτή την εμπειρία!

Φλογερή μουσική, ζεστή ατμόσφαιρα και μία οικογένεια που περιμένει να σας υποδεχτεί στο καινούριο της σπίτι!

Φυσικά υπάρχουν τα απαραίτητα σνακς (γλυκά και αλμυρά), ποτά και αναψυκτικά για να σας δώσουν όση ενέργεια χρειάζεστε!

Κάθε Τρίτη 22:00-00:30

Κόστος συμμετοχής:
3€ με κρασί, αναψυκτικό, σνακς

Αντισθένους 17, Νέος Κόσμος

Tango for Beginners*

Αφήστε μας να σας οδηγήσουμε στα πρώτα βήματα του πιο ερωτικού χορού και δεν θα το μετανιώσετε! Το τρίπτυχο μουσική- ποίηση- χορός που αποτελεί το tango κάνει θαύματα για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Αφεθείτε στην μαγεία του και δείτε την ζωή σας να αλλάζει!

Οφέλη:

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να κοινωνικοποιηθούμε, να γνωρίσουμε κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα μέσα από μια ευχάριστη και φιλική δραστηριότητα, να περάσουμε καλά και οικονομικά το σαββατόβραδό μας! Να γυμναστούμε και να παραμείνουμε υγιείς μέσα από τον χορό, βελτιώνοντας την στάση του σώματός μας και το περπάτημά μας, και φυσικά την  αυτοπεποίθησή μας! Να έρθουμε σε επαφή με τις πιο κρυφές και δημιουργικές πτυχές του εαυτού μας! Να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε μεγαλειώδεις ρομαντικές μουσικές συνθέσεις!

ΠΩΣ: Στα μαθήματα θα διδαχθούν κάποιες βασικές αρχές τεχνικής (στάση σώματος, περπάτημα, τοποθέτηση στην αγκαλιά) έτσι ώστε οι μαθητές πολύ γρήγορα να αγκαλιαστούν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική. Σε κάθε μάθημα θα επαναλαμβάνονται οι ασκήσεις τεχνικής και θα διδάσκεται κάτι καινούριο. Στόχος: η διατήρηση της ουσίας του tango: αγκαλιά και επικοινωνία συναισθημάτων και κινήσεων μέσα από την αγκαλιά, και η εκμάθηση βημάτων/βηματολογίου με σκοπό την δυνατότητα αυτοσχεδιασμού στις πρακτικές και, σύντομα, στις μιλόνγκες (βραδιές tango).

ΠΟΥ: Στον καινούριο, υψηλής αισθητικής χώρο του TANGOPOLIS – Αντισθένους 17, Νέος Κόσμος (πλησίον μετρό Συγγού-ΦΙΞ)

ΠΟΤΕ: Δευτέρα, Τετάρτη στις 7:00μμ

Σάββατο στις 3:00 – 4:30μμ

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Το tango δεν κάνει διακρίσεις! Ευπρόσδεκτοι είναι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και σωματικής διάπλασης.

ΚΟΣΤΟΣ : 50ευρώ/μήνα (8 διδακτικές ώρες). Για κάθε νέα εγγραφή 1+1 μήνας δώρο!!